GAMBAR SPYSHOT Perodua Sedan D63D Yang MENGANCAM Bakal Dilancarkan Tahun 2016 ?!!

GAMBAR SPYSHOT Perodua Sedan D63D Yang MENGANCAM Bakal Dilancarkan Tahun 2016 ?!! | Akhirnya Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, Datuk Aminar Rashid memberi sedikit butiran mengenai model sedan Perodua (kod nama D63D) yang kini sedang dibangunkan. Model sedan pertama dari Perodua itu kini dalam fasa prototaip.
Perodua juga telah membuat penilaian enjin, platform dan kotak gear untuk model tersebut. Berkemungkinan besar model Perodua Sedan D63D dibangunkan daripada platform Toyota/Daihatsu yang sedia ada namun tiada sebarang maklumat diberikan buat masa ini.

1

Rekaan model tersebut akan dibuat sepenuhnya dibuat oleh Perodua. Model Perodua Sedan D63D ini juga disasarkan untuk mendapat penarafan lima-bintang NCAP. Jadi ini bermakna model D63D akan dilengkapi dengan sistem Kawalan Kestabilan Elektronik (ESC) yang menjadi elemen wajib untuk mendapat penarafan pengiktirafan tersebut.

Gambar Perodua Sedan D63D Telah Dipadam 1

Gambar Perodua Sedan D63D Telah Dipadam 2

Gambar Perodua Sedan D63D Telah Dipadam 3

Gambar Perodua Sedan D63D Telah Dipadam 4

Gambar Perodua Sedan D63D Telah Dipadam 5

Melalui maklumat yang saya dapat, model D63D bakal dilancarkan pada tahun hadapan. Sebelum ini Perodua telah mempertontonkan dua model sedan konsep, Bezza dan Buddyz di KLIMS, . Namun inilah pertama kalinya model Sedan D63D menjadi kenyataan. Nantikan kemunculannya!

Saya dengan jurutera D63D sedang menguji model ini. Kalau ada terjumpa kereta berkoyok nanti jangan lupa ambil spyshots tau, hehehe… KREDIT THEFANTATICKO.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih