5 Pilihan ‘Smartphone’ Lasak Untuk Pengembara

5 Pilihan ‘Smartphone’ Lasak Untuk Pengembara

Seorang rakan yang melancong sangat diperlukan, telefon pintar boleh mencari dengan cepat dirinya dalam wilayah perang, sama ada di pantai, dengan kolam atau di tengah-tengah apa-apa aktiviti luar. Berikut adalah 5 peranti dibina untuk terus hidup dalam keadaan yang paling mencabar.

Caterpillar CAT S50cat_s50_2

Kalis air sehingga 1m selama 30 minit dan tahan debu dan titik sehingga 1.2m, CAT S50 boleh berfungsi dalam suhu antara -13 ° F (-25 ° C) untuk 131 ° F (55 ° C). 4.7 inci (1280 × 720 piksel) telefon pintar mempunyai quad-core pemproses Qualcomm MSM8926 mencatat masa di sehingga 1.2GHz dan 2GB RAM. Bateri akan memberikan anda 16 jam masa bercakap 3G dan juga telefon pintar Caterpillar pertama yang datang dengan aplikasi khusus dan berguna.

CAT S50 harga runcit $ 459,99

Quechua TelefonArchos-Quechua-5

Quechua bekerjasama dengan pengeluar ARCHOS Perancis untuk menghasilkan telefon pintar pertama yang dibina “menjadi mountainproof” (air, kotoran dan angin). Ia dilengkapi dengan shell getah yang membolehkan ia menyerap kejutan, serta skrin sentuh yang diperbuat daripada kaca keras tebal. Quechua juga mempunyai 22 jam masa bercakap.

The Quechua Telefon 5 runcit untuk £ 199

Fieldbook F1Fieldbook-F1

Kejutan, habuk dan kalis air, Fieldbook F1 Logik Instrumen yang secara teori boleh berfungsi dalam suhu yang melampau di antara 14 ° F (-10 ° C) untuk 131 ° F (55 ° C). Ini adalah phablet kualiti, dengan paparan HD 6 inci (1920 × 1080 piksel) yang beroperasi pada Android Lollipop. F1 Fieldbook juga dilengkapi dengan pelbagai sensor (barometer, cahaya ambien, dan lain-lain) yang mengubah phablet ke stesen cuaca sebenar.
Hubungi pengilang untuk permintaan harga.

Galaxy Xcover 3Samsung-Galaxy-xcover

A teguh peringkat kemasukan telefon pintar dari Samsung, yang Xcover 3 boleh mengendalikan air, habuk dan titik (sehingga 1.2m). Selain itu, ia mempunyai 4.5 inci 800 × 480 pixel paparan, yang 1.2GHz pemproses quad-core, 1.5GB RAM dan 8GB storan dalaman, diperkembangkan dengan kad microSD.

Samsung Galaxy Xcover 3 runcit untuk € 229.

Yang Turing Telefon

Hanya boleh didapati dalam talian sejak awal musim panas ini, Turing Telefon bil dirinya sebagai telefon pintar yang selamat, memastikan privasi perbualan dan data anda, yang disulitkan secara sistematik. Yang Turing Telefon juga mempunyai sarung yang diperbuat daripada bahan-sebelum tidak pernah digunakan dipanggil Liquidmorphium, yang lebih kuat daripada besi dan titanium menurut penciptanya, dan yang melindungi dari kesusahan fizikal dan iklim.

Yang Turing Telefon hanya boleh didapati dalam talian, bermula dari $ 610 – AFP Relaxnews

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih